Opdrachten zoeken als beginnende zelfstandige

Kom jij net van de Kamer van Koophandel af en zijn alle papieren ondertekend? Gefeliciteerd, want je bent nu officieel een freelancer en dat mag gevierd worden. Freelancers staat synoniem aan zzp’er en het is heel leuk om zelfstandige te zijn. Je kunt namelijk alles zelf bepalen, maar soms kan het ook lastig zijn. Vooral als een beginnende zzp’er is het soms erg lastig. Je moet namelijk zorgen voor de eerste opdrachten en in sommige branches kan het moeilijk zijn. Veel opdrachtgevers zoeken namelijk naar ervaring en als beginnende zzp’er mis je dit vaak nog. Toch zijn er handige tips die ervoor kunnen zorgen dat jij aan je eerste opdrachten komt. Wil jij hier meer over weten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

younited.nl

Op het internet zijn verschillende platforms te vinden, die jou als zelfstandige kunnen helpen. Ze geven namelijk de juiste opstart tips die iedere ondernemer heel goed kan gebruiken. younited.nl is een bekend platform voor opdrachtgevers, freelancers en ondernemers. Opdrachtgevers plaatsen hier verschillende opdrachten en freelancers kunnen hierop reageren. Dit maakt het zoeken van een opdracht een stuk makkelijker en er is een overvloed aan opdrachten. Op de website van Younited, kun je ook meer informatie vinden over bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek. Dit is voor ieder zelfstandige hele nuttige informatie en kan op diverse manieren gebruikt worden. Op het platform kun je gebruik maken van een zoek- en filterfunctie. Je kunt op deze manier echt opdrachten vinden die helemaal aansluiten op jouw kennis en ervaring. Maar hoe reageer je nu het beste op de opdrachten, zodat je ook echt de opdracht krijgt? Je leest er hieronder meer over!

Hoe kun je het beste op opdrachten reageren?

Als je een opdracht gevonden hebt, die aansluit op jouw vakgebied, is het belangrijk om goed te reageren. Je wilt namelijk de opdracht binnenslepen en hierbij is de eerste indruk van een groot belang. Laat zien aan de opdrachtgever wie je bent en laat zien dat je de opdrachten goed kunt uitvoeren. Je kunt dit natuurlijk niet letterlijk laten zien en daarom is het belangrijk om genoeg informatie over jezelf te geven. Hierbij kan een digitaal portfolio ook erg handig zijn. Je kunt in dit portfolio namelijk laten zien dat je veel ervaring hebt en dat je al aan andere projecten hebt gewerkt, ideaal toch?

 

Geef een reactie