Lukt het niet om een goede autoverzekering te kiezen?

Dat je je auto moet verzekeren wanneer je op de openbare weg wilt rijden, zal je niet onbekend zijn. Toch is het niet zo dat je even snel een autoverzekering kunt afsluiten en dat je daarna nooit meer naar je polis hoeft om te kijken. Een goede verzekering samenstellen betekent dat je moet weten wat je nodig hebt. Niet iedereen heeft helder voor ogen wat het beste is, waardoor je het risico loopt met een verkeerde polis te eindigen. Wil je graag je bestelauto verzekeren, maar loop je vast in alle keuzes die je hebt? Dan helpen we je graag. Wij laten je zien waar je op moet letten om de beste verzekering voor je wagen te kiezen. 

Zorg dat je een passende basisverzekering kiest voor je auto 

Een verzekering is bedoeld om je grote risico’s te laten vermijden. Je betaalt iedere maand een premie aan je verzekeraar en in ruil daarvoor kun je een beroep doen op je verzekeringsmaatschappij wanneer je grote schade hebt opgelopen. Het is de kunst om te zorgen dat je een verzekering afsluit die goed aansluit bij wat jouw wagen nodig heeft. Hoe weet je wat deze nodig heeft? Door ten eerste te kijken naar de leeftijd van je auto. Wil je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering afsluiten, dan is het belangrijk dat je weet hoe oud je wagen is. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Een nieuwe auto heeft nog een hoge dagwaarde waardoor hij het ook waard wordt om nog gerepareerd te worden. Als je auto ouder wordt, zal de dagwaarde ook afnemen en op een gegeven moment bereik je het punt dat het repareren van de schade duurder uitvalt dan wat de wagen waard is. In zo’n geval is het beter om een andere wagen te kopen omdat dat simpelweg goedkoper is. 

Welke mogelijkheden zijn er binnen de basisverzekering? 

De basisverzekering komt met drie opties. De eerste optie is de allriskverzekering die ideaal is voor wagens die nieuw zijn, of tot maximaal zes jaar oud. De allrisk is de meest uitgebreide verzekering die er is, omdat je hiermee alle vormen van schade kunt dekken, dus ook die aan je eigen wagen als je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud? Dan is het beter om je iets minder uitgebreid te laten verzekeren. Je kunt in dat geval kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze dekt nog altijd veel schade, maar niet die aan je eigen auto als gevolg van een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Je kunt wel een beroep op je verzekering doen wanneer je schade hebt door brand, inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Deze polis wordt vaak aangeraden aan wagens van negen jaar of ouder. Je voldoet met dit pakket voornamelijk aan je wettelijke plicht. 

Maak je polis volledig op maat met een aantal extra dekkingen

Hoe beter je je verzekering afstemt op je wagen, hoe meer voordeel je van je polis zult hebben. Vandaar dat je verzekeraar ook extra dekkingen aanbiedt. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel interessant. Kies bijvoorbeeld voor de eigen vervoerverzekering. Hiermee zijn de materialen en goederen die in je wagen liggen goed verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal. Ook kun je voor pechhulp kiezen. Krijg je onderweg pech, dan kun je gelijk naar je verzekeraar bellen om assistentie in te schakelen. Een monteur komt meteen naar je toe om je weer op weg te helpen. Zo hoef je je klant niet af te zeggen, maar kom je enkel wat later.

Geef een reactie